Via Promessa is jarig

Via Promessa

Op 1 oktober 2024 wordt Via Promessa 14 jaar!
En met trots vieren we dit met een nieuwe website én een eerste blog.
Wat begon als een stille wens staat intussen nog steeds op de kaart: een praktijk voor kindercoaching en yoga.
‘Hoogsensitiviteit’ is de start van een mooi verhaal …

Sinds 1 oktober 2010 is Via Promessa officieel mijn werkplek. Na 25 jaar in het onderwijs werd schooljaar 2009 – 2010 voor mij wat ze noemen een sabbatjaar. Het werd een jaar waarin ik groeide in nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden. Weinig sabbat en veel ontdekkingen in evenveel opleidingen.
De weg terug naar de klas vond ik niet en mijn avontuur als zelfstandige ondernemer lag voor me.

Van de klas naar een praktijk

Wat voorafging:
we hebben drie dochters, mijn man en ik, en met de jongste liep niet alles zo vlotjes. In de zin van moeilijk gedrag thuis, boze buien, heel gevoelige reacties, veel conflict … Toen zij 9 was geworden bracht een toevallig toeval ons aan het licht dat we een hoogsensitieve dochter hebben. En meteen vielen ook voor mijzelf de puzzelstukjes samen. Mijn struikelblokken en een eerdere burn-out, kregen nu ook een verklaring. Ik ben hoogsensitief.

We schrijven dan 2006.
Wat er op dat moment over hoogsensitiviteit te vinden valt is bitter weinig. Zelfs het clb van onze school kende het begrip niet. Heel gretig ging ik op zoek, las alles wat ik kon vinden en volgde zowat elke workshop of cursus die er bestond.

Voor mij was het duidelijk.
Er zijn ongetwijfeld veel ouders die net zoals ik zoekende zijn naar hulp en begeleiding voor hun hoogsensitieve kind.
Ik trok naar Nederland en startte de opleiding tot kindercoach. Tegelijkertijd werd ik kindertrainer in mindfulness en kinderyogadocent. Een ongelooflijk druk maar boeiend jaar.

Al die nieuwe kennis en vaardigheden wilde ik onmiddellijk in de praktijk brengen. En wel letterlijk.
Neen, op school zag ik die kansen niet. Dus werd de beslissing snel genomen: na 25 jaren vol toewijding voor de klas te hebben gestaan zou ik voortaan binnen Via Promessa als kindercoach een praktijk uitbouwen.
Later kreeg ik nog de mooie kans om aan de Vrije Universiteit te Brussel een jaaropleiding te volgen als HSP Professional. Samen met een groep van artsen, therapeuten, psychologen en coaches mocht ik me verder verdiepen in de wetenschappelijke achtergrond van hoogsensitiviteit onder leiding van professor Elke Van Hoof.

Mijn ervaring en expertise in hoogsensitiviteit deel ik ook graag buiten de praktijkruimte.
In de Yogatuin of op jouw locatie geef ik een lezing waarin je alles te weten komt over hoogsensitieve kinderen.

En dan is er ook nog de Yogatuin

Naast de individuele coaching van kinderen en hun ouders in de praktijk wilde ik ook graag aan de slag met waardevolle tools voor hoogsensitieve kinderen.
Zo kwamen er een training Mindfulness voor kinderen, de playshops kinderyoga en de Speelweken tijdens de zomervakanties.
De eerste maanden huurde ik daarvoor telkens een locatie. Maar al snel bleek dat het toch fijner was om daarvoor een eigen locatie te hebben.

Zo geschiedde! De schuur in onze tuin werd verbouwd tot een gezellige yogaruimte. Eén van de kindjes die hier vaak kwam doopte ze om tot Yogatuin.

Vandaag wordt de Yogatuin zo goed als dagelijks gebruikt!
Er is een divers aanbod aan groepslessen yoga voor volwassenen.
Kinderen zijn nog steeds welkom op de Wobbel playshops.
Voor ouder en kind is er maandelijks een uurtje Wij-Tijd. Kersverse mama’s kunnen komen genieten met hun baby voor Babymassage met yoga.
Voor senioren is er wekelijks Stoelyoga.
Van al deze lessen ben ik zelf de lesgever.

Ben jij een professional? Werk je met kinderen en wil je van mij leren hoe je met Schatgravers werkt?
Ik geef een boeiende dagworkshop met Schatgravers.
Of wil je met je team een introductie krijgen in kinderyoga? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden in de Yogatuin of op jouw locatie.

Welkom!

schrijf je in